Vælg en side

Sponsoreret

Lige meget om du har åbnet en god flaske rødvin til deling mellem dig og din kæreste, eller om du har inviteret venner og familie til en middag, er det vigtigt, at du serverer din rødvin på den rigtige måde.

Der er nemlig nogle helt grundlæggende ting, du bør huske på, når det kommer til rødvin. Gør du det, undgår du at lave alle de mest almindelige fejl, som mange begår i forhold til servering af rødvin.

Opbevar rødvinen på den rette måde

Et af de mest essentielle råd er, at du altid bør opbevare din rødvin korrekt. Her er det især vigtigt, at du opbevarer vinen på en måde, så den ikke bliver udsat for diverse temperaturudsving. Desuden bør den opbevares på en måde, så den ikke bliver udsat for sollys. Opbevar derfor helst din rødvin et sted, hvor der er en stabil temperatur samt mørkt.

Husk at servere rødvinen ved den rigtige temperatur

En rødvin med den forkerte temperatur kan nærmest ødelægge en middag. Den skal derfor hverken serveres, hvis den er for varm, eller hvis den er for kold. Stort set alle rødvine bør blive serveret ved en temperatur, der er på omkring 16 til 18 grader.

Overvej valg af proptrækker

Sidst men ikke mindst skal du overveje dit valg af proptrækker. Selvom du måske tænker, at det ikke kan være så svært at åbne din rødvin, så er der nogle ting, du skal huske på. Åbner du ikke din rødvin korrekt, kan der komme kork i vinen. Og det ønsker du naturligvis ikke. Derfor bør du altid have en proptrækker i en god kvalitet ved hånden.