Vælg en side

Sponsoreret

Har dit barn ikke snakket om andet end at komme på efterskole den seneste tid? Så kan det være, at du bør overveje, om det er noget, I bør have en alvorssnak om. Det er nemlig vigtigt at finde ud af, om dit barn rent faktisk gerne vil afsted på efterskole, og at det ikke bare er snak.

For mange børn og unge mennesker kan det være en yderst god idé at tage på efterskole. Dog er det alfa og omega, at I sammen får truffet den helt rigtige beslutning, når det kommer til at vælge en efterskole. Det kan I gøre ved at snakke sammen om de vigtige ting.

Snak om interesser og valg af efterskole

I bør altid tage en snak om valg af efterskole. Det er aldrig en god idé bare at lade dit barn vælge den første og den bedste efterskole, som han eller hun finder. I stedet er det en fordel at snakke om det og eventuelt finde frem til, hvad dit barns interesser er. 

Det kan gøre valget af en efterskole markant nemmere. Det kan eksempelvis være, at dit barn elsker at spille fodbold. I sådan et tilfælde kan det være oplagt at vælge en fodbold efterskole.

Hvad med beliggenheden?

En anden ting, I bør snakke om, er selve efterskolens beliggenhed. Har dit barn et ønske i forhold til beliggenheden, eller har det ikke en betydning? Det kan eksempelvis være, at dit barn foretrækker at være langt væk fra hjemmet eller tæt på hjemmet. Det kan I sammen finde ud af.