Vælg en side

Sponsoreret

Velkommen til en lille historietime om en af Danmarks største inden for design. En designer, som enhver der går op i indretning, bør kende. Verner Panton var nemlig en af de mest toneangivende designere i 1960’erne i Europa. Panton var eksperimentel – han eksperimenterede med farver, former og lys. 

Verner Panton har med sine lamper åbnet for et univers bestående af organiske, enkle, geometriske og generelt sansende lyskilder. 

Det er næsten helt sikkert, at du har set en Verner Panton lampe før. Hans lamper findes nemlig i rigtig mange danske hjem, og det skyldes selvfølgelig, hans mange og smukke, organiske designs af lamper. 

Verner Pantons mest populære designs 

Måske har du hørt om disse før. Det nemlig klassikere, inden for dansk design. Hvis det er første gang du hører om dem nu, er det ikke en dag for tidligt.

De er alle eksperimenterende designs i forskellige materialer og bøjede linjer – siger jeg, i mangel på bedre ord. Man kan også sige, at Verner Pantons designs er en eksplosion af farver. 

Pantonstolen – en stol fra 1967, som er kendt fra dens design i hård plast og mange farver. Stolen er særligt kendt, fordi den kan stables, og det er uden at gå på kompromis med stolens størrelse og komfort. 

Bachelorstolen – En stol fra 1956 i et elegant design med bløde klæder der, hvor man sidder, og med et stel af klar metal. 

Hvor ser man Panton i de danske hjem i dag?

I dag er det helt klart Verner Pantons lamper, der oftest ses i danskernes hjem. Hans mange lampedesigns sikrer, at der er en til hver smag. 

De smukke lamper varierer generelt meget i udtryk, materiale, form og farve. Blandt andet derfor er Verner Panton en af de lampedesignere, der er mest udbredt i danskernes stuer.