Vælg en side

Sponsoreret

Går du med en kreativitet i maven, der bare venter på at komme ud, men er du i tvivl om, hvordan du skal starte, hvis du gerne vil leve af det? Så læs med her, hvor vi giver 3 gode råd til dig, der gerne vil leve af din kunst.

Øv dig
Lige meget hvilket kunst du laver, om det så er skulpturer eller malerier, bliver du kun bedre af at øve dig. En rigtig god ide er at starte på en kreativ kunstefterskole eller højskole. Rigtig mange højskoler og efterskoler tilbyder disse linjer. Her får du lov til at fordybe dig helt i kunsten og få rigtig meget erfaring. Derudover lærer du en hel masse, som du kan bruge fremover.

Kom ud med din kunst
Prøv at få så mange til at se din kunst som muligt. I denne digitale tidsalder har mulighederne aldrig været bedre for at nå ud til så mange som muligt. Lav en Instagramprofil kun med din kunst, og se hvad folk synes. Ud over de digitale muligheder, giver det også rigtig meget at få din kunst udstillet fysisk. I starten kan det godt være svært, og du er nødt til at starte småt. Biblioteker, lokalcentre eller lokale festivaler er en rigtig god mulighed. Du vil få mange afslag, men ligeså snart, du kommer igennem, vil det være det værd.

Tag imod kritik
Der vil altid være mennesker, der ikke kan lide din kunst, og dem kan du også i nogen grad være ligeglad med. Men hvis du får noget konstruktiv kritik, så brug det. Et par ekstra øjne kan tit se noget, du ikke selv kan, og det kan være med til at udvikle dig som kunstner.

 

Med de her tre råd, håber vi, at du er klar til at forfølge din drøm.